Ilyen volt a 2018-as Színházak Éjszakája

2019. június 1.

Elterveztük, hogy összeszedjük nektek a tavalyi év legjobb programjait. A végeredmény az lett, hogy órákra vesztünk el az élmények boncolgatásában… Utólag visszatekintve is hihetetlenül színes volt 2018-ban a Színházak Éjszakája. Kedvcsináló riportot írtunk róla az idei izgalmak elé.

Emlékeztek még arra, milyen egy kritikakritika a Katonában? Milyen a vihar előtti csend a Bábszínházban? Vacsoráztatok már a Karinthy művészeivel? Ha a válasz igen, valószínűleg ti is ott voltatok a hetedik Színházak Éjszakáján 2018. szeptember 20-án. Ha mégis otthon maradtatok ezen a különleges estén, most elmeséljük, milyen volt.

Kezdjük rögtön azzal, hogy saját dalt írt nekünk Péterfy Bori és zenekara, melyben Saiid színházi tematikában rappelte el mondandóját. Kedvenc sorunk: “szíved a kedvenc színészem, látnám még több darabban”. A fülbemászó dalt itt hallgathatjátok meg, aztán persze olvassátok tovább a cikket!

Péterfy Bori Love Band feat. Saiid: A kéket vagy a pirosat

A nap programjában helyet kaptak az elmaradhatatlan elemek: nyílt próbát és kulisszajárást tartott többek közt a Karinthy Színház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Magyar Színház, az Ódry Színpad és az Újszínház. Volt tánctanítás az István, a király előadás koreográfiájából az Operettben, bemutatták a színpadtechnikai truvájokat a Bábszínházban, rendhagyó közönségtalálkozót tartottak Mácsai Pál vezetésével a Madách Színházban. Koncertre várták a rajongókat a Radnótiban és az Ódry-n, felolvasószínházi előadáson vehettek részt a nézők a Rózsavölgyi Szalonban.

A Momentán Társulat művészeivel interaktív módon imprózhatott a közönség, a gyerekek pedig maszkfestésen vehettek részt az RS9-ben. A Jurányiban véradásra buzdították a résztvevőket, a József Attila Színházban pedig rapid randin vehettünk részt a színészekkel. Az Erkelben Puccini-pingpongra hívtak: vagyis karaokezni lehetett operarészletekkel, a Hatszínben pedig arra keresték a választ, hogy milyen a jó néző. Az este a TRIP hajón ért véget egy fergeteges afterparty-val

Egy szó mint száz, ennyi programot felsorolni is gyönyörűség. Hát még részt venni rajtuk! Csatlakozzatok hozzánk idén is, a nyolcadik Színházak Éjszakáján! A programkínálattal szeptember 2-án érkezünk.

Összes hír

További hírek

Már lehet jegyet venni az idei Színházak Éjszakájára

2018. június 3.

Egyetlen éjszaka alatt akár 34 budapesti színházba is ellátogathatnak a legkitartóbb színházrajongók 2019. szeptember 21-én, a nyolcadik Színházak Éjszakáján, melynek szlogenje: “Te mit viszel magaddal?”.

Jelentkezz önkéntesnek!

2019. június 2.

Szeretnél aktív részese lenni egy kalandos éjszakának? Idén is várjuk lelkes önkéntesek jelentkezését a Színházak Éjszakája programjaira.