KisokosIDŐPONT

2018. szeptember 22. délelőttől másnap hajnalig.

HELYSZÍNEK

Átrium, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház,Budapesti Operett színház, Budapest Bábszínház, Dumaszínház, Erkel Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, Momentán Társulat, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Örkény István Színház, Ferencvárosi Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, Stúdió K Színház, Szkéné Színház, Trafó, Trip Színház, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

BELÉPÉS KARSZALAGGAL

A Színházak Éjszakája programsorozat karszalaggal látogatható, mely szabad belépést biztosít mind a 31 színház programjaira és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézett el, valamint a KÉK – Kortárs Építészeti Központ csapatával közösen szervezett színháztörténeti sétákra, más rendezvényre és szolgáltatásra – például BKV-ra – azonban nem érvényes.

KARSZALAGTÍPUSOK

Felnőtt: 2700 Ft

Diák: 1500 Ft
(10 éves kortól, diákigazolvánnyal váltható)

Nyugdíjas: 1500 Ft
(nyugdíjas-igazolvánnyal váltható)

Gyerek: 500 Ft
(10 éves korig)

Látás- és hallássérült, valamint mozgáskorlátozott: 1500 Ft
(kedvezményre jogosító igazolvánnyal váltható)

KARSZALAGVÁSÁRLÁS

Karszalagot a programban résztvevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztárában, illetve a www.szinhazakejszakaja.hu és www.jegy.hu oldalon lehet vásárolni. Az online vásárolt e-ticketet (vouchert) is karszalagra kell váltani, melyet kinyomtatva a résztvevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztárában lehet beváltani.

BEJUTÁS A PROGRAMOKRA

Az eseményen rengeteg olyan program van, melyen a férőhelyek száma nincs korlátozva, így nem fordulhat elő, hogy egyetlen helyszínre sem fér be az, aki karszalagot vásárolt. Vannak azonban korlátozott nézőszámú előadások/programok, melyekre a biztos bejutás érdekében javasolt az előzetes helyfoglalás vagy pedig a korai/időben való érkezés. A programok telítettségéről és a szabad helyekről a Színházak Éjszakája honlapján folyamatosan tájékozódhatsz az esemény napján.

ELŐZETES HELYFOGLALÁS

Aki időben megvásárolja a karszalagot, annak lehetősége nyílik az előzetes helyfoglalásra a programokra való biztos bejutás érdekében. A karszalagon, illetve az e-ticketen (voucheren) lévő számmal is lehetséges az előzetes helyfoglalás a fix nézőszámhoz kötött előadásokra/programokra a férőhelyek feléig: ez azt jelenti, hogy például egy százfős nézőtéren ötven helyre lehet előzetesen helyet foglalni, és a maradék ötven székre szeptember 22-én érkezési sorrendben történik a helyfoglalás. Az előzetes helyfoglalás időszakában (szeptember 10. 12:00 – szeptember 16. 23:59 között) öt programra tudsz előre helyet foglalni a Színházak Éjszakája honlapján.

KÖZLEKEDÉS

A résztvevő színházak bármelyike könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel a belvárosból. Akik szívesen sétálnának vagy bicikliznének a színházak között, azok a különszámban térképet és tematikus sétautakat is találnak. Idén újdonságként a karszalaggal rendelkezőket két csomóponton – a Madách Imre úton és a Vígszínház előtt – várják a GreenGo sofőrös autói, hogy elszállítsák a résztvevő színházak valamelyikébe.

ÖNKÉNTESEK

Az esemény napján – Színházak Éjszakájá-s pólóban – önkéntesek segítik majd a színházak munkáját, akik szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Fordulj hozzájuk bátran!