2016 09. 17.

1. Mely színházak vesznek részt idén a Színházak Éjszakáján?

Átrium Film-Színház, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Budapest Bábszínház, Dumaszínház, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, Momentán Társulat, Örkény István Színház, Pesti Magyar Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, RS9, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Sanyi és Aranka Színház, Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

2. Mire jó a karszalag?

A karszalag lehetőséget ad, hogy meglátogassa bármelyik eseményt a Színházak Éjszakáján. Ha biztosan be akar jutni valamelyik programra, akkor vagy előzetesen foglaljon helyet, vagy érjen oda időben. Az előzetes helyfoglalás menete: Mind a karszalagon lévő számmal, mind az interneten vásárolt e-ticketen (voucheren) lévő számmal lehetőség van előzetesen helyet foglalni a fix nézőszámhoz kötött előadá- sok/programok nézőszámának feléig (tehát például egy százfős nézőtéren ötven helyre lehet előzetesen bejelentkezni, és a maradék ötven székre érkezési sorrendben történik a helyfoglalás). Az előzetes helyfoglalás időszakában idén (szeptember 5. és 12. között) maximum öt programra biztosíthatja helyét a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon. Az interneten vásárolt e-ticketet a részt vevő színházak bármelyikében át tudja váltani karszalagra.

3. Lehetünk-e mi, nézők annyian, hogy nem jutunk be sehová sem?

Az eseményen rengeteg olyan program van, ami szabadon látogatható, és a férőhelyek száma nincsen korlátozva, így nem fordulhat elő, hogy egyetlen helyszínre sem fér be az, aki karszalagot vásárolt. A Színházak Éjszakája rendezvény szervezői és színházai arra törekedtek a programok összeállításánál, hogy Ön minél több színházba bejuthasson, betekinthessen a kulisszák mögé, és megtalálja azokat a műsorokat, előadá- sokat, ahol jól érezheti magát ezen az estén. A programok telítettségéről és a szabad helyekről a Színházak Éjszakája honlapján (www.szinhazakejszakaja.hu) folyamatosan tájé- kozódhat az esemény napján.

4. A Színházak Éjszakája esemény rendezvényein kívül érvényes-e másra is a karszalag? Ingyenes-e karszalaggal a BKV?

A karszalag kizárólag a Színházak Éjszakája rendezvény színházaiban, azok előadásaira és programjaira érvényes.

5. Milyen karszalagot vásároljak? Hol vásárolhatok karszalagot és meddig?

A programban részt vevő színházak szervezési osztályán és jegypénztárában tud vásárolni készpénzért, illetve természetesen az online felületeken: a www.szinhazakejszakaja.hu, a www.jegy.hu oldalakon. A karszalagok a következő áron kaphatók: – felnőtt karszalag: 2500 Ft – diák karszalag: 1500 Ft (10 éves kortól, diákigazolvánnyal váltható) – gyerek karszalag: 150 Ft (10 éves korig) Látás-, hallás- és mozgássérültek számára kedvezményes jegyet biztosítunk, kérjük, igényeiket a szinhazakejszakaja@ akkuegyesulet.hu e-mail címre írják meg! A nagy érdeklő- désre való tekintettel idén is előfordulhat, hogy a karszalagok elfogynak, hiszen ahogy egy koncerten is, a befogadóképesség határát nem léphetjük át. Ezért azt javasoljuk, hogy minél hamarabb vásárolja meg karszalagját, hogy részt vehessen Budapest egyik legizgalmasabb színházi eseményén!

6. Az interneten megvásárolt karszalagot hol tudom átvenni?

Az internetes vásárláskor egy e-ticketet (vouchert) kap, viszszaigazolást a vásárlásról. Ezt ki kell nyomtatni és bármelyik, a programban részt vevő színház szervezési osztályán vagy jegypénztárában karszalagra beváltani.

7. Mit tehetek, ha valamiért nem tudok elmenni a karszalagomért, de van olyan program, amelyre szeretnék előzetesen helyet foglalni?

Amennyiben akadályoztatása miatt nem tudja átvenni karszalagját, ne aggódjon, mert a foglalást már az e-ticketen (voucheren) található kóddal is el fogja tudni végezni, a karszalagját pedig át tudja majd venni az első színházban, ahova a rendezvény napján betér. Ne feledje: bár minden programra lehet előzetesen helyet foglalni, de az érvényes karszalag birtokában előzetes helyfoglalás nélkül is meg tudja látogatni bármelyik programot, ha időben odaér, és a nézőtéren még van szabad hely. 8. Kitől kérhetek segítséget? Az esemény napján önkéntesek segítik a színházak munkáját. Feltűnő öltözetben, Színházak Éjszakája-logóval ellátott póló- ban fogják várni, hogy tájékoztatást nyújthassanak, és válaszolhassanak a felmerülő kérdésekre.

Fel az oldal tetejére