Izgalmas Éjszaka volt az idei is

2018. szeptember 25.

Az első igazán őszi napon 8200 karszalagvásárló volt kíváncsi 31 színház közel 200 programjára. A közönség rendíthetetlen volt a hetedik Színházak Éjszakáján is.

A 2018-as Színházak Éjszakája napjára beköszöntött a kíméletlen ősz a fővárosba, ám ez sem szegte kedvét azoknak, akik tudják: a kultúra testet-lelket felmelegítő élményt nyújt minden alkalommal. A pesti utcákon hömpölygött a színházszerető közönség, több teátrum előtt órákig álltak sorba a hidegben a műfaj szerelmesei, csak hogy bejuthassanak a kiszemelt programra. Nem csoda, hiszen igazi különlegességekkel várták őket a színházak.

Ebben az évben szintén sokan voltak kíváncsiak a KÉK - Kortárs Építészeti Központ és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet által szervezett színházi várossétákra is. Újdonság volt idén, hogy a színházpedagógia került több teátrum programjának középpontjába, a nézők megismerkedhettek ezzel a fontos szegmenssel, mely ugyanazt segíti elő, amit a Színházak Éjszakája is céljául tűz ki minden évben: szorosabbá fűzi a kapcsolatot alkotók és nézők között. Szintén új elemként a közösségi autómegosztó rendszer, a GreenGo sofőrei transzferekkel szállították a nézőket a színházakba. Jó hangulatban telt az idei afterparty is, melyen a művészek és az értük rajongó közönség szintén együtt szórakozhatott, többek közt a BEKVART, az Ed is On és noÁr zenéjére.

„Nagyon jó érzés, amikor az ember sétál egyik színházból a másikba, és a bőrén érzi azt a zsizsegő jókedvet, ami áthatja ilyenkor a Színházak Éjszakájára érkezőket - mondja Komáromi György, a Színházak Éjszakája projektvezetője. - Messziről lehetett látni, kik tartoznak legalábbis erre az egy éjszakára egy szoros táborba, hiszen mindenki feltűzte a Színházak Éjszakája kitűzőjét vagy magára tette a tetkómatricáinkat. Az ízlések különbözhetnek, de a színház szeretete egyféle.”

Összes hír

További hírek

“Színesíti a szürke hétköznapokat”

2018. június 15.

Lelkes, tapasztalt önkénteseink korábbi élményeiből szemezgettünk, hogy bemutassuk, mitől is olyan szuper a Színházak Éjszakájának csapatait segíteni. A 2018-as programra még jelentkezhetsz, soroljuk a tudnivalókat is.

Színházak Éjszakája 2018

2018. június 15.

Jártál már egyetlen éjszaka alatt 31 budapesti helyszínen? Mit szólsz, kihívás elfogadva…? Akkor készülj, mert 2018. szeptember 22-én Budapest egyik legmenőbb kulturális programjára várunk. A hetedik Színházak Éjszakájára június 15-től válthatók kedvezményes jegyek.