“Színesíti a szürke hétköznapokat”

2018. június 15.

Lelkes, tapasztalt önkénteseink korábbi élményeiből szemezgettünk, hogy bemutassuk, mitől is olyan szuper a Színházak Éjszakájának csapatait segíteni. A 2018-as programra még jelentkezhetsz, soroljuk a tudnivalókat is.

A Színházak Éjszakáján önkénteskedni felejthetetlen tapasztalat. Az elmúlt hat évben életreszóló élményeket szereztek azok a színházrajongók, akik úgy döntöttek, munkájukkal segítik a rendezvény sikerét. Megkérdeztük őket, vajon mi a legvonzóbb az önkénteskedésben, és mik a kedvenc emlékeik erről a cseppet sem átlagos éjszakáról.

Sokan kiemelték, micsoda nem mindennapi lehetőség, hogy bepillanthatnak egy színház működésébe, az ott dolgozó művészek és szervezők életének részesei lehetnek kis időre. Sőt, nem csak a kulisszák mögött történő érdekességekbe leshetnek be, de a csapat tagjának is érzik ilyenkor magukat. Hámori Viktória és dr. Tóth Zsófia is szívesen vállalták az önkénteskedést programjainkon. Mindketten azt vallják, színtiszta öröm látni a nézők arcán az izgatottságot a programok előtt és az elégedettséget, amikor vége lett egy eseménynek.

Amellett, hogy az önkéntesség az önéletrajzban is jól mutat, új embereket lehet megismerni. Orsó Eszter egyenesen úgy fogalmazott: az élmény segít kilépni a komfortzónából, és “színesíti a szürke hétköznapokat”. Az, hogy másoknak lehet segíteni, energiával tölti fel az embert, egészen újfajta kikapcsolódást nyújt. Ksuz Szilvia önismereti projektként is tudta értékelni a kalandot, amellett, hogy kivételes lehetőség volt a “belépés titkos helyre, engedéllyel”.

Réz Judit pár évnyi önkénteskedés után ma már a lelkes csapat vezetője. Számára azok voltak a legjobb élmények, amikor váratlan helyzet adódott, és ad hoc kellett kreatív megoldást találni annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát a közönség tagjai közül. Azt nem ígérjük, hogy láblógatós a munka, hiszen rengeteg nézőt kell tájékoztatni, és folyamatos koncentrációval hozzájárulni ahhoz, hogy a programok flottul menjenek az adott színházban.

Azonban ha mindez motivál, és elmúltál 18 éves, minimum középfokú végzettséged van, határozott és proaktív vagy, és szívesen erősítenéd a színházak csapatait, jelentkezz az onkentes@szinhazakejszakaja.hu címen! Elkötelezett segítségedért cserébe színházjegyet, az idei Színházak Éjszakájára készült pólót, kitűzőt adunk, illetve aznapi étkezést biztosítunk. A jelentkezés határideje: 2018. június 15.

Összes hír

További hírek

“Színesíti a szürke hétköznapokat”

2018. június 15.

Lelkes, tapasztalt önkénteseink korábbi élményeiből szemezgettünk, hogy bemutassuk, mitől is olyan szuper a Színházak Éjszakájának csapatait segíteni. A 2018-as programra még jelentkezhetsz, soroljuk a tudnivalókat is.

Színházak Éjszakája 2018

2018. június 15.

Jártál már egyetlen éjszaka alatt 31 budapesti helyszínen? Mit szólsz, kihívás elfogadva…? Akkor készülj, mert 2018. szeptember 22-én Budapest egyik legmenőbb kulturális programjára várunk. A hetedik Színházak Éjszakájára június 15-től válthatók kedvezményes jegyek.