2016 09. 17.

Örülünk, hogy újra itt van velünk, mert ez azt jelenti, hogy kezdődik az új színházi évad, és nemsokára itt a Színházak Éjszakája.

Játék. Szenvedély. Idén ezzel a két hívószóval csábítja Önt harminc színház egy „egyéjszakás” kalandra szeptember 17-én. Ezen a napon ellátogathat kedvenc teátrumába, beleshet a színfalak mögé, jól ismert színészeket és fiatal tehetségeket láthat érdekes, izgalmas produkciókban.

Színházról színházra barangolhat majd egész nap, és kedvére válogathat sokféle, meglepetéseket tartogató előadásból. Tánc az esőben, Árnyjáték, Átváltozós arcfestés, Backstage-látogatás, Meseszinkron Színház, A nagy tapsrend, Kukucskáló színház, Szerepcsere, Valami csajok, Álomszínház, Kollégiumi túra, Színházi vetésforgó, Közönségtalálkozó, Színészzenekarok, Nyílt próbák, Improvizációk, hogy csak néhányat említsünk a széles kínálatból.

 

A Színházak Éjszakája eredeti neve, „munkacíme” Színházbolondok Éjszakája volt még 2012-ben. Sok viccet, bolondozást, játékot terveztünk, ez az elnevezés hűen tükrözte a rendezvény kitalálóinak szándékát. Végül mégis a Színházak Éjszakája név mellett döntöttünk hagyománytiszteletből, illetve a színházak széles körű részvételét, sokszínű programját hangsúlyozva. A vidámság, a játékosság és a színház iránti szenvedély nem fogyott ki az évek során az éjszaka résztvevőiből, sőt évről évre új lendületet kapott.

Az eddigi színházak mellett először üdvözölhetjük a Baltazár Színházat, a Momentán Társulatot, az RS9 Színházat, a Sanyi és Aranka Színházat, a Turay Ida Színházat és a Vidám Színpadot. Idén külön figyelmet szentelünk annak, hogy a hallás-, látássérültek és a mozgáskorlátozottak is részt vehessenek minél több akadálymentesített programon.

A résztvevők, azaz a színészek, színházi munkatársak és a nézők közösen osztoznak a szenvedélyen, együtt élik majd át idén is az élményeket az örökké megújuló Színházak Éjszakáján.

Vesse bele magát a színházi programok kavalkádjába, ismerje meg jobban a kedvenc színházát, vagy fedezzen fel újat! Ha pedig úgy gondolja, hogy tagja lenne ennek a „színházbolond” közösségnek, kérjen kitűzőt az önkénteseinktől, és találkozzunk, beszélgessünk szeptember 17-én!

Komáromi György

projektvezető

Színházak Éjszakája

(A fotót Walton Eszter készítette.)

Fel az oldal tetejére